İstek’ li dijital vatandaşlar aldıkları dijital vatandaşlık eğitiminden hemen sonra öğrendiklerini afişlere döktüler ve kendi afiş sergilerini açtılar! Çalışmalarını okuldaki herkesle paylaşmanın mutluluğunu yaşadılar.
Dijital Vatandaşlık Nedir?
İnternet aracılığı ile dünyanın dört bir yanından birbirine bağlanan insanlar aynı çevrim içi ortamı paylaşırlar. Tıpkı, bizim aynı ülkeyi, aynı şehri paylaştığımız gibi. Buna dijital ya da siber dünya da diyebiliriz… Ve çevrim içi ortamda da, gerçek hayatta olduğu gibi bazı kurallar vardır. Dijital ortamı paylaşan herkesin bu kurallara uyması beklenir. Buna da dijital yurttaşlık denir.
Öğrencilerimiz anaokulunda liseye kadar tüm seviye de dijital vatandaşlık eğitimi aldı. Derslerimiz örnek videolar, çeşitli etkinlikler ve yapılan beyin fırtınaları eşliğinde işlendi. Siber tuzaklar, dijital ayak izlerimiz, bilgisayar ve oyun bağımlılığı gibi konulara vurgu yapıldı.
Öğrencilerimizle Dijital Vatandaşlık Etkinlikleri Kapsamında Yapmış Olduğumuz Etkinlikler:
"İyi bir dijital yurttaş olmak için nelere dikkat etmeliyiz? " sorusu üzerine beyin fırtınası yaptık. Fikirlerimizi kavram haritalarında şekillendirip; dijital sınıf panosunda sınıf arkadaşlarımızla paylaştık.
Dijital Vatandaşlık ve 9 boyutuyla ilgili afiş tasarladık. Afiş sergimizi açtık.
Dijital Vatandaşlık ve 9 boyutuyla ilgili animasyonlar hazırladık.
Konu sonu değerlendirmemiz Kahoot üzerinden yaptık ve sonuçlarımızı değerlendirdik.