IB Nedir ?

IB-Uluslararası Bakalorya, Merkezi İsviçre’de bulunan, 1968 yılında kurulmuş bir uluslararası eğitim kuruluşu olan IB (Uluslararası Bakalorya) kültürlerarası anlayış ve saygı yoluyla daha iyi, daha barışçıl bir dünya yaratılmasına yardımcı olan, sorgulayan, bilgili ve duyarlı genç insanların gelişimini hedefler. Bunu gerçekleştirebilmek için IB okulları hükümetler ve uluslararası kuruluşlar ile çalışır, uluslararası eğitimi esas alarak öğrencinin gelişimini çok yönlü değerlendiren ve potansiyelini en iyi şekilde kullanmasına fırsat veren programlar geliştirir. Bu programlar dünyanın her yerinde öğrencileri diğer insanların farklılıklarına rağmen haklı olabileceklerini anlayan aktif, sevgi dolu ve yaşam boyu öğrenen bireyler olmaya teşvik eder. IB tarafından geliştirilen dört program bulunmaktadır: PYP (İlk Yıllar Programı), MYP (Orta Yıllar Programı), DP (Diploma Programı), CP (Kariyer Odaklı Program).