2- 8 Ekim 2022 tarihleri arasında öğrencilerin ve 5-8 Ekim 2022 tarihleri arasında ESN Koordinatörlerin katıldığı “ESN 16. Yıllık Konferansı” İSTEK Atanur Oğuz ve Belde Okullarının ev sahipliğinde İstanbul’da yapıldı. Almanya, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İspanya, İtalya, Macaristan, Polonya, Portekiz, Romanya ve Türkiye’den toplam 66 temsilcinin katıldığı konferansta öğrenciler “Beyond Borders” (Sınırlar ötesi) konulu bir çalışma hazırladılar.
ESN ülkelerinin birbirine neler borçlu olduğu temasından yola çıkarak 4 gün boyunca çalışan öğrenciler, 7 Ekim Cuma günü sunumları ile proje çalışmalarını tamamladılar. Bu süre zarfında yaşıtları olan lise öğrencilerimizin evlerinde konaklayan misafir öğrenciler, ülkemizde bulundukları süre içinde, hem Türk kültürünü yakından tanıdılar, hem de kendi kültürlerini aktarma
şansı buldular.

5-8 Ekim arasında yapılan ESN Koordinatörler Yıllık Konferansı süresince, yıllık çalışmalar hakkında konuşuldu. ESN Koordinatörleri, 2022-2023 akademik takvimi süresince planlanan projeleri
paylaştılar ve bu projelere katılmak isteyen okullarla birebir görüşme fırsatı buldular. Öğrencilerin uluslararası kimliklerini güçlendiren ve farklı kültürleri benimsemelerine yardımcı olan ESN Konferansı başarılı bir şekilde tamamlandı. Türk misafirperverliği ve İstanbul’un tarihi değer ve doğal güzellikleri ile birleşen konferans, hem veliler, hem de öğrenciler arasında ses getirdi.

YouTube Linki İçin TIKLAYIN